Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Χάρισε στο παιδί τον χρόνο σου αντί για δώρα

Είχες υποσχεθεί ότι θα κάνεις τα πάντα για το παιδί σου, αλλά συχνά ξεχνάς ότι τα πιο απλά πράγματα είναι αυτά που έχουν σημασία για το ίδιο.

Το παιδί δεν θέλει τα «πάντα» από εσένα, αλλά να ασχοληθείς μαζί του. 
Αν την ώρα που βλέπετε ταινία, τσεκάρεις συνεχώς το κινητό σου, στον αγώνα ποδοσφαίρου του φέρνεις μαζί σου το laptop και το βράδυ ετοιμάζεις κάτι πρόχειρο για φαγητό και συνεχίζεις τη δουλειά στο γραφείο σου, μάλλον έχεις αφήσει την καθημερινότητα να επισκιάσει τη σχέση με το παιδί σου.
Τα παιδιά έχουν ανάγκη την παρουσία και όχι τα δώρα σου και θέλουν να βλέπουν την αγάπη σου με πράξεις αντί να ακούν συνέχεια ότι τα αγαπάς. Μπορεί η τεχνολογία να σε φέρνει πιο κοντά με φίλους και συνεργάτες, αλλά σε αποξενώνει από την οικογένειά σου. Μην αφήνεις τον χρόνο να περνάει, αναβάλλοντας αυτά που θέλεις να κάνεις με το παιδί σου.

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

...από την Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


Εκατοντάδες κόσμου – μικροί και μεγάλοι – παρευρέθηκαν χθες Κυριακή στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, στον «Πειραϊκό Σύνδεσμο».
Το πρώτο μέρος της Εκδήλωσης περιελάμβανε Χριστουγεννιάτικους ύμνους από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς και Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.Στο Δεύτερο μέρος οι παιδικές και νεανικές χορωδίες από Ιερούς Ναούς της Μητροπόλεώς μας, απέδωσαν στο σύνολό τους εξαιρετικά Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια και Κάλαντα, ενώ κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης η κ.Παναγιώτα Κωνσταντίνου με «ταξίδεψε» στα ήθη και τα έθιμα της Πατρίδος μας. 
Απευθυνόμενους προς όλους, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Πειραιώς κ.Σεραφείμ, αναφέρθηκε στο μήνυμα και νόημα της μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων, ιδίως κατά τη σημερινή εποχή που πολλά γύρω μας φθίνουν. Ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και προέτρεψε τους γονείς και κηδεμόνες να ενισχύουν συνεχώς και να προσεύχονται και να διαφυλάττουν τον Ιερό θεσμό της οικογένειας.
Στο τέλος της Εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος, θέλοντας να τιμήσει για ακόμα μία χρονιά την Ιερατική οικογένεια, προσέφερε δώρα και ενθύμια στα παιδιά των Ιερέων.
Την οργάνωση της Εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Χριστουγεννιάτικη κατασκευή των παιδιών

Πάνω σε κομμάτια από κορμό δέντρου με τα κορίτσια κατηχητικού του ανωτέρου τμήματος κάναμε decoupage χριστουγεννιάτικα θέματα για να φτιάξουμε διακοσμητικά που μπορείς να τα κρεμάσεις ή να τα προσφέρεις σε αγαπημένους φίλους.


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!

Είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα και βρίσκεται σε ένα από τα πλέον «αφιλόξενα» σημεία του πλανήτη, στην Ανταρκτική, και πιο συγκεκριμένα στο King George Island στο Νότιο Πόλο, υποδηλώνοντας τρόπον τινά ότι είναι η πιο «μοναχική» ορθόδοξη εκκλησία στον κόσμο!
Χτίστηκε το 1990 εξ ολοκλήρου από ξύλο πεύκου της Σιβηρίας και ο σχεδιασμός της παραπέμπει στο παραδοσιακό αρχιτεκτονικό στιλ των Ρώσων, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό της μέχρι 30 πιστούς.
Επειδή οι καιρικές συνθήκες στην Ανταρκτική είναι δύσκολες, περιλαμβάνοντας δυνατούς ανέμους και ισχυρές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις, οι κορμοί των δέντρων στερεώθηκαν με ειδικές αλυσίδες, ενώ μια ειδική επένδυση στο εσωτερικό προφυλάσσει την εκκλησία από το νερό της βροχής.
Ο ιερέας της εκκλησίας λέει χαρακτηριστικά: «Η εκκλησία μόνο με την παρουσία της εδώ λέει πολλά! Για κάθε πιστό, όχι μόνο για τους Ρώσους αλλά κυρίως για τους ξένους, η εμφάνιση μιας εκκλησίας στο… πουθενά δηλώνει απερίφραστα την παρουσία του Θεού στην Ανταρκτική ή ακόμη καλύτερα θα έλεγα… ο Θεός είναι παντού!».
Για την ιστορία αξίζει να σημειώσουμε ότι δύο ζευγάρια Ρώσων έχουν τελέσει τους γάμους τους στην Αγία Τριάδα της Ανταρκτικής, πιστεύοντας πως η επιλογή τους τους φέρνει αν μη τι άλλο μέχρι σήμερα πολύ καλή τύχη!

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Συναυλία Χριστουγεννιάτικων Ύμνων

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σας προσκαλεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 6:30μ.μ. στη συναυλία που θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιώς.
Θα ψαλλούν οι ύμνοι από τις Βασιλικές Ώρες του Εσπερινού και του Όρθρου των Χριστουγέννων από την χορωδία της Σχολής που απαρτίζεται από φοιτητές της.
Τη χορωδία της Σχολής διευθύνει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γρηγόριος Καραλής, ενώ τους ύμνους θα προλογίσει και εξηγήσει ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ανδρέας Μαρκόπουλος.
Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Ο Άγιος Σπυρίδωνας


Στα "λευκά" η Αγία Σοφία


Πανέμορφη η Αγία Σοφία όπως πάντα αλλά και τώρα μετά την μεγάλη χιονόπτωση που ξεκίνησε από χθες στην Τουρκία.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Επίσκεψη των κατηχητικών μας στο Φ/Γ ΥΔΡΑ


Μία μεγάλη έκπληξη περίμενε τα παιδιά μας αυτή την φορά. Αποφασίσαμε μαζί με τον Ιερέα νεότητος, να επισκεφτούμε τα πολεμικά πλοία που έχουν έρθει στο λιμάνι του Πειραιά. Έτσι πήγαμε στο μεγαλύτερο το Φ/Γ ΥΔΡΑ (F-452) που το όνομά του προέρχεται από το νησί Ύδρα οι κάτοικοι του οποίου κατά τον αγώνα του '21 αφού εξόπλισαν τον αξιόλογο τους στόλο τον διέθεσαν για να αποκτηθεί η θαλάσσια κυριαρχία στο Αιγαίο.Αποτελείται από 34 Αξιωματικούς, 100 Υπαξιωματικούς και 55 Ναυτοδίοποι.

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Φωτογραφίες από την εορτή του Αγίου Νικολάου στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας


Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο προστάτης και έφορος των Ναυτικών Άγιος Νικόλαος στον ομώνυμο Ιερό Ναό, στο μεγαλύτερο λιμάνι της Χωράς μας, στον Πειραιά.
Την παραμονή της Εορτής του Αγίου το βράδυ ετελέσθει ο Μεγάλος Πολυαρχιερατικός Εσπερινός με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Σεραφείμ ενώ χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο.
Την κυριώνυμο ημέρα στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι δύο αρχιερείς και τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδος κ.κ. Παύλος.
Τις τελετές τίμησαν με την παρουσία τους οι Αρχές τις Πόλεως μας καθώς και πλήθη πιστών που προσήλθαν για να εκφράσουν την αγάπη πίστη τους στον Προστάτη της Ναυτοσύνης, Άγιο Νικόλαο.


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μέγας Εσπερινός στον ναό μας

Στολισμός δέντρου μαζί με τα παιδιά μας! Τι πρέπει να προσέξουμε...

Ο στολισμός του δέντρου μαζί με τα παιδιά μας είναι ίσως μία από τις πιο χαρούμενες και ξεχωριστές οικογενειακές στιγμές!
 Ομως ειδικά όταν στο παιχνίδι του στολίσματος συμμετέχουν τα μικρά μέλη της οικογένειας μας πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί, ώστε τα γέλια να μη καταλήξουν σε κλάματα.
Τι πρέπει να προσέξουμε;
Λαμπάκια! Αφού τα τοποθετήσουμε στο δέντρο τα συνδέουμε εμείς στο ρεύμα και σε καμία περίπτωση κάποιο από τα παιδιά!
Σπασμένα στολίδια! Τα πετάμε με το που τα εντοπίσουμε! Δε το αφήνουμε για αργότερα. Υπάρχει κίνδυνος από το να κοπεί ένα παιδί μέχρι να καταπιεί κάποιο κομμάτι
Στολίδια: Καλό είναι τα στολίδια που θα επιλέξετε, να είναι από υλικό που δεν σπάει! Υπάρχουν τόσες επιλογές πια!

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

Γνωρίζουμε από το βίο της Αγ. Βαρβάρας ότι προσπαθώντας να ξεφύγει από τον ειδωλολάτρη πατέρα της που ήθελε να τη σκοτώσει, ένας βράχος άνοιξε κατά τρόπο θαυμαστό και κρύφτηκε μέσα. Γι’ αυτό οι ανθρακωρύχοι όλου του κόσμου την θεωρούν προστάτριά τους.Η Αγία Μεγαλομάρτυρας Βαρβάρα πέθανε για το Χριστό απoκεφαλίζοντας την ο πατέρας της επειδή ομολόγησε την Αγ. Τριάδα. Επειδή ζήτησε ο πύργος να έχει τρία και όχι δύο παράθυρα, ομολογώντας έτσι την πίστη της στην Αγ. Τριάδα, όπως την είχε κατηχήσει ο Βαλεντιανός, τον οποίο είχε στείλει ο Ωριγένης για να τη βαπτίσει Χριστιανή. Αφού βαπτίστηκε κατέστρεψε όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα του πατέρα της και σημάδεψε όλους τους τοίχους με το σημείο του Σταυρού. Αφού αρχικά η Αγία Βαρβάρα γλύτωσε από τον πατέρα της, τον Διόσκορο φεύγοντας τελικά εκείνος την έπιασε και την έσυρε μπρος στον Μαρκιανό, τον απεσταλμένο του αυτοκράτορα Μαξιμιανού (284-306). Βλέποντας ότι αντέχει στα φριχτά βασανιστήρια, τελικά την αποκεφάλισε ο ίδιος ο πατέρας της. Μετά από λίγο κεραυνός σκότωσε και τον Διόσκορο και τον Μαρκιανό.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Σταματήστε να ουρλιάζετε στα παιδιά σας.

1. Όταν σταμάτησα να ουρλιάζω, ένιωσα καλύτερος άνθρωπος.Σταμάτησα να πηγαίνω για ύπνο με έναν κόμπο στο στομάχι, επειδή ένιωθα «η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να ακούω από τα παιδιά μου «είσαι η χειρότερη μαμά του κόσμου». Σταμάτησα να νιώθω ενοχές επειδή ο σύντροφός μου με κοίταζε σαν να ήμουν «η χειρότερη μαμά του κόσμου».