Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

2o Φεστιβάλ Χορωδιών Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

Σήμερα Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου στις 6:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Χορωδιών που διοργανώνει το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Το ωραιότερο δώρο!!!

Ένας μπαμπάς στρατιώτης,ο Τζόσουα Καρ, επέστρεψε από το Αφγανιστάν την ημέρα των γενεθλίων της κόρης του, σε συσκευασία δώρου!
Η μικρή δεν είχε ιδέα τι είχε μέσα το πακέτο.



Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πως μια φαινομενικά ασήμαντη πράξη καλοσύνης γίνεται αφορμή για κάτι μεγαλύτερο…

Πολλές φορές μπορεί να αναρωτιόμαστε «γιατί είμαι εδώ», ή «εγώ θα κάνω τι διαφορά;»
Ε λοιπόν, ναι…και το βιντεάκι θα σας το αποδείξει…πως μια μικρή, ευγενική χειρονομία μπορεί να κάνει τη διαφορά…να φτιάξει τη διάθεση σου, και του άλλου, να αλλάξει τη ζωή κάποιου, μέχρι και να αλλάξει τη ροή της ιστορίας…
Η ζωή όλων μας γίνεται καλύτερη…


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο : Σκύλος έσωσε νεογέννητο που βρήκε στα σκουπίδια!

Ένας σκύλος έσωσε από βέβαιο θάνατο ένα νεογέννητο μωρό που βρήκε σε χωματερή στην Ταϊλάνδη, μέσα σε μία πλαστική σακούλα.
Ο Πούι, όπως ονομάζεται ο σκύλος, όταν βρήκε το μωρό, πήρε με τα δόντια του ....τη σακούλα μέσα στην οποία ήταν τυλιγμένο το μωρό και έτρεξε στο σπίτι του αφεντικού του.
Όταν έφτασε άρχισε να γαβγίζει με μανία ώστε να τραβήξει την προσοχή και τότε τον άκουσε η ανιψιά του αφεντικού του η οποία πλησίασε και όταν διαπίστωσε πως επρόκειτο για παιδί έτρεξε να φωνάξει τη μαμά της.
Όταν εκείνη άνοιξε τη σακούλα είδε πως το μωρό, το οποίο μάλιστα είχε ακόμα πάνω του τον ομφάλιο λώρο, έδειχνε αδύναμο και ωχρό στην όψη. Αμέσως λοιπόν το μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο όπου και το φρόντισαν. 

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Πώς αισθάνεται ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του να μαλώνουν;

Οι δυσκολίες της καθημερινότητας είναι πολλές. 
Ερχόμαστε αντιμέτωποι με διαφόρων ειδών προβλήματα, εντός και εκτός σπιτιού, που μας δημιουργούν αναστάτωση. 
Αρκετές φορές, δεν είναι εύκολο να αποφύγουμε τις εντάσεις και ίσως ένα καβγά στον οποίο θα είναι μάρτυρες τα παιδιά μας.
Γράφει η ψυχολόγος, Ξένια Ταραβίρα
Σε κανένα παιδί δεν αρέσει να βλέπει τους γονείς του σε διαμάχη, είτε πρόκειται για (βρέφος)-νήπιο που, λανθασμένα, θεωρούμε ότι δεν καταλαβαίνει είτε για έναν έφηβο, που πολλές φορές μπορεί να δείχνει μια φαινομενική αδιαφορία για ό,τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι. 

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Στοματική υγιεινή

Αυτό το μάθημα το αφιερώσαμε σε βασικές συμβουλές προς τα μικρά για την στοματική τους φροντίδα.
Μάθανε ποια και πόσα δόντια έχουμε, πως είναι φτιαγμένα τα δόντια μας, τι προβλήματα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε στα δόντια και στα ούλα, η υγεία των δοντιών,η σωστή διατροφή και  τις τροφές που βοηθούν να είναι γερά τα δόντια μας,
Τέλος φτιάξαμε σαν κατασκευή δοντάκια παρέα με οδοντόβουρτσες και μέσα κολλήσαμε ποιηματάκι αφιερωμένο σε αυτά.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Πως να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα

Πρόσφατη έρευνα στην Ελλάδα έδειξε ότι οι έφηβοι καθόλου δεν ενδιαφέρονται για τον καρκίνο, τις καρδιακές προσβολές και όλα τα άλλα προβλήματα υγείας που μπορεί να προκαλέσει το τσιγάρο. 
Σταθερά αυξανόμενο είναι, σύμφωνα με στοιχεία, το ποσοστό των παιδιών που ξεκινούν το κάπνισμα, παρά το γεγονός ότι στους ενήλικες τα ποσοστά των καπνιστών έχουν μειωθεί. Ωστόσο, ήδη από την ηλικία των 15 ετών, περισσότερο τα αγόρια και λιγότερο τα κορίτσια, όχι μόνο αγοράζουν το πρώτο τους πακέτο, αλλά και εθίζονται στο τσιγάρο. Τι πρέπει να κάνουμε, λοιπόν, για να αποτρέψουμε το παιδί μας από το κάπνισμα; 

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Των τριών Ιεραρχών



Αυτό το Σάββατο αφιερώσαμε το μάθημα στους τρεις Ιεράρχες και σαν κατασκευή φτιάξαμε μια εκκλησία που τα παιδιά την κόψανε, την χρωματίσανε και μέσα της κολλήσανε φωτογραφίες των αγίων.