Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Το πρώτο μας μάθημα...

Ξεκινήσανε λοιπόν τα μαθήματά μας και αφού είπαμε σαν πρώτο μάθημα στο προσχολικό τμήμα την παραβολή του καλού Σπορέα φτιάξαμε με τα παιδιά μολυβοθήκες.
Το μόνο που χρειαστήκαμε ήταν ρολό από χαρτί υγείας, πράσινη μπογιά, κόκκινη κορδέλα και πράσινο χαρτί.
Βάφαμε το ρολό με την μπογιά και σε πράσινο χαρτί Α4 ζωγραφίσαμε το πρόσωπο και τα πόδια. Βάψαμε τις λεπτομέρειες, κόψαμε και κολλήσαμε αντίστοιχα το κάθε κομμάτι. Τέλος το διακοσμήσαμε και με έναν κόκκινο φιόγκο. Το αποτέλεσμα ενθουσίασε τα παιδιά πάρα πολύ. Καλή αρχή λοιπόν!!!!




Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Να στείλω το παιδί μου στο κατηχητικό;

Ακούστηκε πρόσφατα, πως τα κατηχητικά σχολεία πρέπει να καταργηθούν. Επίσης είχαμε τη διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες, την απαλλαγή μαθητών από το μάθημα των Θρησκευτικών. Αύριο ίσως την αφαίρεση του σταυρού από την σημαία.
Όλα αυτά πρέπει εμάς τους χριστιανούς να μας προβληματίζουν.
Ο μικρός αριθμός των μαθητών στα κατηχητικά σχολεία φανερώνει, πως η οικογένεια σήμερα δεν δείχνει ιδιαίτερο ζήλο για την ηθική αγωγή των παιδιών της. Η πορεία της κοινωνίας μας παρουσιάζει εύγλωττα πώς και πού πορεύονται τα μέλη της. Τα ναρκωτικά κάνουν θραύση, η άναρχη νεολαία διαλύει, η ομοφυλοφιλία ανθεί και η προσωπική και κοινωνική συμπεριφορά των πολιτών απογοητεύει.
Πολλές φορές αναρωτιόμαστε: «πού πάμε;».

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Έγινε ο Αγιασμός για την έναρξη της Νέας Κατηχητικής Χρονιάς

Το Σάββατο τα παιδιά της ενορίας μας μαζί με τους γονείς τους ήρθαν στο πνευματικό μας κέντρο για να παρευρεθούν στον αγιασμό των Νεανικών Ενοριακών Συντροφιών μας. 
Ο Ιερέας Νεότητος π. Ανδρέας Καβάσιλας, αγίασε τα παιδιά, τους γονείς και τα στελέχη του κατηχητικού έργου και στην συνέχεια ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του ναού μας π. Ανδρέα Μαρκόπουλο και τον π. Πρόδρομο Κολτουκτσόγλου για την βοήθεια τους προς το νεανικό έργο.   
Στην συνέχεια, έγιναν οι εγγραφές των παιδιών για την νέα κατηχητική χρονιά και τους παρασχέθηκε το σχετικό κέρασμα με την πρόσκληση για την παρουσία τους μαζί με τους φίλους τους για το επόμενο Σάββατο στις 11.15 π. μ.