Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ο Άγιος Στυλιανός

Ο Όσιος Στυλιανός ήταν γιος πλουσίων γονέων (που μάλλον γεννήθηκε στην Παφλαγονία, χωρίς αυτό να είναι σίγουρο, διότι εκεί φυλασσόταν και ιερό λείψανο του), διδάχτηκε νωρίς απ' αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων.
Αφού έτσι ανατράφηκε, και οι γονείς του πέθαναν, διαμοίρασε όλη την κληρονομιά του και πήγε σαν ασκητής στην έρημο. Εκεί γνωρίστηκε με άλλους ασκητές, που ζούσε μαζί τους με αδελφική αγάπη
..., χριστιανική συγκατάβαση και επιείκεια. Δεν λύπησε ποτέ κανένα, μεγάλη του χαρά μάλιστα, ήταν να επαναφέρει τη γαλήνη στις ταραγμένες ψυχές. Η φήμη της θαυμαστής ασκητικής του ζωής έφθασε μέχρι τις πόλεις, και πολλοί έτρεχαν να τον βρουν για να ζητήσουν απ' αυτόν τις πνευματικές του οδηγίες.

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

Κατασκευή προσχολικού : Στεφανάκι

Μεγάλη γιορτή σήμερα ... και όπως ήταν λογικό το μάθημα μας το αφιερώσαμε στους Αγγέλους.
Στεφανάκι λοιπόν η κατασκευή με πλαστικό πιατάκι που μας ταξιδεύει στους ουρανούς.....



Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Μεγάλη ευλογία σήμερα .....


Μεγάλη ευλογία σήμερα για τα παιδιά του κατηχητικού αλλά και για μας τους κατηχητές, αφού μετά το μάθημα έγινε παράκληση όπου συμμετείχαμε όλοι. Ό Άγιος μας να είναι δίπλα σε όλους μας.....

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Ο Άγιος Νικόλας στην Πόλη Του...


O Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής Θεόδωρος Δρίτσας : «Ο Άγιος Νικόλας στην Πόλη Του» με αυτά τα λόγια ο Υπουργός χαιρέτισε την Υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά σήμερα Δευτέρα 2 Νοεμβρίου το πρωί από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Άνδρου.
Στο πρώτο λιμάνι της χώρα το λείψανο προσεκόμησε ο ηγούμενος αρχ. Δωρόθεος Θέμελης με το Περιπολικό Ανοικτής Θαλάσσης 070 Ρω του Λιμενικού Σώματος. Στην προβλήτα το Ιερό λείψανο υπεδέχθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μαζί με τον ιερό κλήρο, τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρο Δρίτσα, τον Βουλευτή Πειραιά κ Κώστα Κατσαφάδο, τον Διοικητή Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος. Μετά την δέηση υπέρ Υγείας των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και πάντων των Ναυτιλλομένων, σχηματίστηκε πομπή με κατεύθυνση εις τον εκ βάθρων ανακαινισμένο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς προστάτην και πολιούχον πάντων των Ναυτικών. Στον Ιερό Ναό τελέστηκε Δοξολογία και Ιερά Παράκληση με την συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στον Ναό του Αγίου Νικολάου Πειραιώς (τηλ.:210 4511247) το Ιερό Λείψανο θα παραμείνει έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, καθημερινά τελούνται το πρωί Θεία Λειτουργία, στις 12:00μ. Ιερά Παράκληση και το απόγευμα στις 5:00 Εσπερινός και Ιερά Παράκληση. Τις Παρασκευές 6 & 13 Νοεμβρίου θα τελεσθούν ιερές αγρυπνίες. Ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 7 το πρωί έως τις 10:00 το βράδυ.
                                                                                                             
                                                                                                            ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ